Marthe, Klaasje & Hanne winnen "K3 zoekt K3"

De favorieten voor de talentenjacht "K3 zoekt K3" hebben hun favorietenrol waargemaakt. De Belgische zangeressen Marthe en Hanne en hun Nederlandse collega Klaasje zijn de nieuwe K3. Ze overtuigden televisiekijkend Vlaanderen en Nederland en de jury met hun opvoering van "Jodelahi" tijdens "K3 zoekt K3" op VTM.

De nieuwe generatie K3 is bekend. Marthe, Klaasje en Hanne zullen voortaan de regenboogkleedjes aantrekken die de voorbije zeventien jaar gedragen werden door Kristel, Josje (voorheen Kathleen) en Karen.

VTM, SBS 6 en Studio 100 gingen de voorbije tien weken in de talentenjacht "K3 zoekt K3" op zoek naar drie nieuwe K3-zangeressen. Tijdens de finale maakten de favorieten hun favorietenrol helemaal waar. De Belgische zangeressen Marthe en Hanne en de Nederlandse Klaasje kwamen als winnaars uit de bus.

Drie duo's, acht combinaties

Zes zangeressen schopten het tot in de finale. De twee zwartharige, twee blonde en twee roodharige zangeressen zongen in de acht mathematisch mogelijke combinaties een bekend nummer van K3. De jury, bestaande uit Gert Verhulst van Studio 100 en de drie "afscheidnemende" zangeressen van K3 zagen heel wat topprestaties op het podium.

Na een eerste schifting bleven vijf mogelijke combinaties over. De vijf trio's zongen elk in wisselende bezetting een nieuw nummer van de nieuwe K3.

Marthe, Jindra en Hanne beten de spits af met "Als het binnenregent". Daarna maakten Lauren, Klaasje en Hanne indruk met "Een kus van de juf". Kristel was onder de indruk van de raptalenten van de zangeressen.

Marthe, Klaasje en Hanne, de later winnende combinatie, zong "Jodelahi". Karen vond het een bijzonder sterke combinatie, maar was wat blij dat ze "die jodelpakjes niet meer moet aantrekken". Daarna kregen de kijkers nog de liedjes "Kusjessoldaten" en "Jij bent de bom" te horen.

Nieuwe K3 van start met "10.000 luchtballonnen"

Karen, Josje en Kristel mochten aan het eind van de show de winnaars bekendmaken. "Met veel trots en liefde geef ik fakkel door aan Hanne", zei Karen. De 21-jarige zangeres uit Mechelen kon het niet geloven dat ze uitverkoren was.

Ook de 20-jarige Klaasje uit Amsterdam en de 19-jarige Marthe uit Kontich kregen goed nieuws te horen. De nieuwe K3 mocht het exclusieve regenboogkleedje aantrekken om de eerste nieuwe single van de nieuwe K3 te zingen: "10.000 luchtbalonnen".

De komende weken worden de drie nieuwe zangeressen klaargestoomd om het nieuwe en oude K3-repertoire in te studeren. "Dat wordt intensief werken, want er worden nieuwe liedjes opgenomen, maar ook de choreografieën moeten worden ingestudeerd", zei Gert Verhulst.

#K3zoektK3 trending op Twitter

De finale van de talentenjacht "K3 zoekt K3" werd druk becommentarieerd op de sociaalnetwerksite Twitter. De hashtag #K3zoektk3 was "world trending". Dat betekent dat het wereldwijd een van de meest besproken onderwerpen is op Twitter.