Muis helpt gevangenen drugs te transporteren

Gevangenen hebben in Brazilië een muis afgericht om drugs te transporten van één paviljoen naar een ander. Dat hebben Braziliaanse politieagenten ontdekt bij een inspectie van de gevangenis in de noordelijke staat Tocantins. "De muis was zo tam dat je haar kopje kon aaien", zegt Gean Carlos Gomes, de directeur van de gevangenis Barra da Grota in Araguaina.
Archieffoto

Een muis met een lange draad aan haar staart trok vorige week vrijdag de aandacht van inspecteurs bij een routinecontrole van de gevangenis, die drie paviljoenen voor 329 gedetineerden heeft.

"Door de muis te volgen, ontdekten de agenten dat ze van paviljoen A naar paviljoen C ging", vertelde Gomes. "De gedetineerden maakten de draad aan de staart van de muis vast en gebruikten die om drugs en andere zaken als simkaarten te transporteren."

De politie nam tijdens de inspectie 29 doses marihuana en 23 doses cocaïne in beslag.

De beelden van de bewakingscamera's zullen worden bekeken om uit te zoeken wie de eigenaar van de muis was. Het knaagdiertje werd, ondanks zijn ontegensprekelijke betrokkenheid bij de feiten, in een bosje buiten de gevangenis vrijgelaten.