Nieuwe Coldplay-album verschijnt op 4 december, beluister de eerste single

"A head full of dreams", het zevende album van Coldplay, verschijnt op vrijdag 4 december. Dat heeft de band vanmorgen aangekondigd. Daarbij is meteen ook een eerste single gelanceerd: "Adventure of a lifetime".

Het nieuwe album is opgenomen in Malibu, Los Angeles en Londen. Het Noorse duo Stargate en oudgediende Rik Simpson stonden in voor de productie. De lijst van gastartiesten oogt indrukwekkend: onder meer Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo en Merry Clayton werkten mee aan het album.

"A head full of dreams" is de opvolger van "Ghost stories", dat vorig jaar uitgebracht werd. De band koos er toen voor om niet te gaan toeren en snel opnieuw de studio in te kruipen. Nu zouden er wel plannen zijn voor een wereldwijde tournee.

Beluister "Adventure of a lifetime ":

11 nummers op "A head full of dreams"

1. "A head full of dreams"
2. "Birds"
3. "Hymn for the weekend"
4. "Everglow"
5. "Adventure of a lifetime"
6. "Fun"
7. "Kaleidoscope"
8. "Army of one"
9. "Amazing day"
10. "Colour spectrum"
11. "Up&up"