Opnieuw obus gevonden in Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw

In de grond van het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw is voor de tweede keer in evenveel maanden tijd een obus gevonden. Dat doet vermoeden dat er nog meer granaten onder de grond zitten. De politie en gemeente gaan de ontmijningsdienst DOVO raad vragen over hoe het nu verder moet.

Een "schattenjager" stootte gisteren met zijn metaaldetector op een obus in het park. Marc Crispel, zonechef van de politie Sint-Pieters-Leeuw, laat weten dat de politie contact gaat opnemen met DOVO. "Het gaat immers toch om een openbaar park waar veel kinderen spelen."

"We gaan DOVO raad vragen over hoe het nu verder moet. Zo vragen we ons af of zij geen volledige "sweeping" van het terrein kunnen doen om dergelijke voorvallen in de toekomst te vermijden. Doen ze dergelijke acties niet, dan vragen we DOVO advies over welke initiatieven we anders kunnen nemen."

Dat de man gisteren terugkeerde naar het park om te zoeken, is op zich al opmerkelijk want DOVO liet hem bij de vorige vondst verstaan dat de wetgeving onder andere voorschrijft dat je toestemming moet hebben van de eigenaar van de gronden voor je begint met zoeken met een detector, en die toestemming had hij niet van het Agentschap voor Natuur en Bos.