Rusland schort alle passagiervluchten naar Egypte op

De Russische president Vladimir Poetin heeft opdracht gegeven tot het afschaffen van alle commerciële vluchten naar Egypte, tot de oorzaak van de ramp met de Russische Airbus A321 duidelijk is.

Een woordvoerder van Poetin, Dmitry Peskov, zei dat alle vluchten naar Egypte worden opgeschort. Hij voegde eraan toe dat er geen Russische vluchten naar Egypte zullen zijn, tot de Egyptische autoriteiten de gepaste veiligheidsmaatregelen hebben genomen. 

Hij kon geen details geven over wat die maatregelen zouden inhouden, maar zei dat de Russische overheid daarover zal samenzitten met Egypte.

De beslissing kan een teken zijn dat ook Rusland meer en meer rekening houdt met de mogelijkheid van een bomaanslag. Maar volgens het Kremlin bewijst de beslissing niet dat de crash het gevolg was van een terroristische aanval. "Elke theorie, ook die van een technisch mankement, moet onderzocht worden", klonk het.