Selah Sue nodigt Kwabs, Tricky en José James uit

Er zijn zes nieuwe namen bekend voor de Radio 1 Sessie van Selah Sue op 18 november in het Zuiderpershuis in Antwerpen: José James, Tricky, Kwabs, Horace Andy, FKJ en De Jeugd van Tegenwoordig. Mélanie De Biasio, die eerder aangekondigd was, kan er niet bij zijn.

Selah Sue pakt uit met enkele bekende internationale artiesten, zoals de Amerikaanse jazz/hiphop-artiest José James. "Ik luister veel naar jazz de laatste jaren en zijn stem heeft me overwonnen", zegt de Leuvense zangeres over James.

De meest opvallende naam is wellicht de Britse triphop-pionier Tricky. "Ik was er totaal van ondersteboven dat hij het zag zitten. We hebben al mailcontact gehad en hij is supervriendelijk en ziet het volledig zitten", aldus Selah Sue.

Met de Britse zanger Kwabs, die wel eens vergeleken wordt met Sam Smith, werkte de Belgische eerder al samen. Horace Andy is een grote naam in de reggaewereld, die het meest bekend is van zijn samenwerking met Massive Attack.

De Jeugd van Tegenwoordig noemt Selah Sue "commercieel doch supercredible". FKJ (French Kiwi Juice), een Franse instrumentale elektroband, is wellicht de minst bekende naam.

Eerder waren al het jonge Brusselse duo Hydrogen Sea (zangeres Birsen Uçar en multi-instrumentalist PJ Seaux) en Pomrad, het alter ego van keyboardspeler en producer Adriaan van de Velde, aangekondigd voor de Radio 1 Sessie van Selah Sue.