Thomas Cook brengt bagage reizigers terug met aparte vlucht

Touroperator Thomas Cook legt volgende week een speciale vlucht in om de bagage van klanten in het Egyptische Sharm el Sheikh naar België te brengen.

De klanten kunnen uit veiligheidsoverwegingen enkel met twee stuks handbagage vliegen: een standaardstuk cabinebagage en een type laptoptas. Hun andere bagage wordt dan later thuisbezorgd.

De bagage wordt veilig opgeslagen ter plaatse en wordt volgende week na screening naar België gevlogen", zegt woordvoerder Koen van den Bosch. "Voor het comfort van onze klanten wordt die nadien thuisbezorgd."

Tot 12 november zullen er geen Thomas Cook-vluchten naar de Egyptische trekpleister vertrekken. De betrokken klanten kunnen kosteloos omboeken of annuleren. Zij die al ter plaatse zijn, kunnen hun vakantie voortzetten en op het geplande tijdstip terugkeren, maar moeten dus rekening houden met de maatregel voor hun bagage.