Twee miljoen euro voor toegankelijke vakantieverblijven

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) trekt twee miljoen euro uit om ruim vijftig Vlaamse vakantieverblijven beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperkt budget of een specifieke zorgnood.

Via Toerisme Vlaanderen gaat Weyts twee miljoen euro investeren in 56 vakantieverblijven. De gerichte steun moet uitbaters de mogelijkheid bieden om aanpassingswerken te laten uitvoeren die hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek, met name voor mensen met een beperking of een kleiner budget.

"Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen en er zonder gerichte Vlaamse steun nooit zouden komen", licht Weyts toe. Volgens de minister zullen de investeringen een vakantie voor meer mensen betaalbaar en haalbaar maken, én de toeristische sector uitzicht bieden op een breder cliënteel.