Twintig IS-verdachten opgepakt in Turkije

De Turkse antiterreurpolitie heeft in de badplaats Antalya 20 mensen opgepakt die ervan verdacht worden te behoren tot terreurgroep IS.

In Antalya begint over tien dagen de jaarlijkse G20-top, waar onder meer de Amerikaanse president Barack Obama en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin verwacht worden. De terrorismekwestie staat alvast hoog op de agenda van die top.

Woensdag al had de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Feridun Sinirlioglu laten weten dat Turkije "in de komende dagen" een militair offensief zou starten tegen IS, zonder te verduidelijken wat dat offensief zou inhouden.

Sinds de zware zelfmoordaanslag in de Turkse hoofdstad Ankara, waarbij begin oktober 102 doden vielen, heeft Turkije zijn inspanningen tegen IS opgedreven.