"Verenigde Naties, Phil Collins moet worden gestopt"

De comeback die Phil Collins eind vorige maand heeft aangekondigd, stemt lang niet iedereen gelukkig. Een Brit roept de VN in een petitie op de Britse muzikant te stoppen. "Er is al genoeg lijden in de wereld", motiveert hij zijn actie.

"Ik ben officieel niet langer met pensioen." Die woorden liet Phil Collins eind oktober in het magazine Rolling Stone optekenen. Na een pauze van zo'n vier jaar wil hij nieuwe nummers schrijven en op tournee gaan.

Zo blij de fans met het nieuws zijn, zo verontrust het bericht de Brit Brian Pee stemt. De man vindt Collins klaarblijkelijk een reëel gevaar en heeft daarom een onlinepetitie opgestart waarin hij de VN vraagt de muzikant te stoppen.

"Phil Collins heeft aangekondigd dat hij niet langer met pensioen is", luidt de motivatie. "Er is al genoeg lijden in de wereld. Dit moet worden gestopt."

"De krachten van Phil hebben een tegenpetitie gelanceerd"

Al bijna 3.000 mensen hebben de petitie getekend. Toch krijgt Collins ook steun, zo blijkt uit een laconieke update die Pee op de petitiepagina heeft geplaatst. "Wees waakzaam! De krachten van Phil hebben een tegenpetitie gelanceerd, maar dit mag ons vertrouwen niet aantasten. Wij hebben het goede aan onze kant en we zullen dit overwinnen."

"Ik heb de initiatiefnemers van deze petitie gecontacteerd en ik heb aangeboden Phil te ontmoeten om het op een akkoord te gooien. Phil mag op tournee gaan, mag stadions boeken en tickets verkopen, maar hij mag niet zingen. Niemand mag zijn muziek zingen en zijn muziek mag nooit meer worden uitgevoerd."

"Tot op heden heb ik geen antwoord ontvangen. Hou de moed hoog kameraden. Phil No Pasaran!"

lees ook