Dodental discobrand Roemenië stijgt tot 39

Het dodental van de brand in een nachtclub in Roemenië is gestegen tot 39. Zeven mensen zijn vandaag aan hun verwondingen bezweken. De brand brak vorig weekend uit tijdens een optreden van een rockband. Het voorval leidde tot het ontslag van de premier en zijn regering.

De brand werd veroorzaakt door vuureffecten tijdens een optreden van een rockband. Het vuur verspreidde zich snel en de concertgangers stormden in paniek naar de enige uitgang, met de zware balans tot gevolg.

Veel Roemenen wijten het ongeval aan een te lakse regelgeving van de overheid. Na massale straatprotesten liet premier Victor Ponta de eer aan zichzelf. Hij en zijn regering namen ontslag.

Tot gisteren stond het dodental op 32, maar vandaag zijn dus nog eens zeven mensen bezweken. Een van hen stierf in Nederland, dat 2 slachtoffers had opgevangen. België ving 8 slachtoffers op, maar van hen is nog geen nieuws. De 6 anderen die vandaag gestorven zijn, lagen in Roemeense ziekenhuizen.