Gents café gesloten voor hardnekkig negeren rookverbod

Voor het eerst is in ons land een horecazaak verzegeld omdat de uitbater roken bleef toelaten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het Gentse café is nu voor een maand gesloten en de uitbater moet een boete van bijna 5.000 euro ophoesten.
2008 Getty Images
(archieffoto, niet het Gentse café in kwestie)

De uitbater van het Gentse café had al 9 keer een proces-verbaal gekregen, maar hij bleef roken toelaten. Nu is zijn café voor een maand gesloten en moet hij een boete betalen van bijna 5.000 euro. Het is de eerste keer in ons land dat een café wordt verzegeld wegens het koppig naast zich neerleggen van het rookverbod.

"We hopen dat dit andere café-uitbaters zal aanzetten om de wetgeving na te leven", zegt Paul Van Den Meerssche van FOD Volksgezondheid. "We zien nog veel te veel dat die wetgeving niet wordt nageleefd. Er is een bepaalde categorie van uitbaters die totaal geen respect heeft voor de gezondheid van zijn klanten. Roken en meeroken is heel schadelijk voor de gezondheid."