Gevolgen van staking Lufthansa ook merkbaar op Brussels Airport

Verschillende vluchten van Lufthansa tussen Brussels Airport en de luchthaven van Frankfurt zijn geschrapt door de staking die het boordpersoneel bij Lufthansa gisteren heeft ingezet. Passagiers die met deze luchtvaartmaatschappij reizen, wordt gevraagd zich goed te informeren over het al dan niet doorgaan van de vluchten.

In totaal zijn 520 Lufthansa-vluchten geschrapt. In Frankfurt en Düsseldorf werden 58.000 mensen getroffen. De luchtvaartmaatschappij moest zo'n 1.600 hotelkamers reserveren voor de nacht van vrijdag op zaterdag, vooral in Frankfurt.

De staking heeft een weerslag op vijf vertrekken vanop Brussels Airport en zes aankomsten op de luchthaven.

Voor morgen heeft de vakbond UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation nvdr.) een pauze in de acties afgekondigd.

De discussies tussen de directie van Lufthansa en de werknemersafgevaardigden slepen al enkele maanden aan. Struikelblok blijkt de leeftijd waarop werknemers met pensioen kunnen gaan. De onderhandelingen gaan over de arbeidsomstandigheden voor zowat 19.000 werknemers van de luchtvaartmaatschappij.