Hanne, Klaasje en Marthe: "We zijn heel tevreden met deze combinatie"

Wel gehoopt, niet verwacht. Hanne, Klaasje en Marthe zijn duidelijk in hun nopjes dat zij zich voortaan de nieuwe K3 mogen noemen. Nog steeds onder de indruk van wat ze zonet hebben gehoord, gaven ze gisterenavond meteen na de show al een eerste reactie. "We zijn sprakeloos, maar ook erg blij. Dit is onbegrijpelijk."

Wekenlang is Vlaanderen en Nederland samen met Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst op zoek gegaan naar de nieuwe K3. De ontknoping gisterenavond kon moeilijk nog spannender. Tot op het laatste moment bleef de grote vraag welk trio de beste "match made in heaven" zou zijn. Uiteindelijk mochten (rode) Hanne, (blonde) Klaasje en (zwarte) Marthe hun geluk tonen voor het miljoenenpubliek.

"Dit is gewoon onbegrijpelijk. We zijn sprakeloos, maar ook heel blij", zeggen ze. Hoewel ze het van bij het begin hadden gehoopt, durfden ze er de afgelopen weken en dagen niet zomaar vanuit gaan dat zij het zouden worden. Ook niet nadat ze prompt tot favorieten werden gebombardeerd. "Je durft gewoon niet hopen dat zo’n grote droom uitkomt", zegt Hanne. "Je bent ook bang dat het afgelopen zou kunnen zijn. Hoe pijnlijk zou dat zijn?"

"We kwamen ook heel goed overeen met de andere meisjes", zegt Marthe. "We gunden het elkaar. Het is dan ook moeilijk om afscheid te nemen van de andere drie. Maar we voelen ons goed met ons drieën op het podium. Ik denk dat we dat ook uitstralen, anders hadden de mensen niet voor ons gestemd", voegt Marthe er nog aan toe. "We zijn heel tevreden met deze combinatie. I love it."

Nieuw leven

Vanaf vandaag begint voor deze drie meisjes een volledig nieuw leven. Zo staan er de komende dagen al fotoshoots op het programma, gaan ze nummers inzingen en wordt de eerste videoclip van deze nieuwe constellatie ingeblikt. Binnen enkele weken starten ze samen met "de oude K3" een tournee van meer dan tachtig optredens in Vlaanderen en Nederland. "Ik heb heel veel zin om nog meer op het podium te staan en om te doen wat we het liefste doen", zegt Klaasje. "Ik kijk er naar uit om onze eigen weg te vinden en alles samen te ontdekken", klinkt het bij Hanne.

Maar wat gaan ze nu het meeste missen van hun "vorige leven"? "Ik weet nog niet zo heel goed hoe het gaat voelen. Ik denk dat we dat pas kunnen zeggen als we al bezig zijn", zegt Hanne. Klaasje weet het echter wel al. "Ik ga mijn leerlingen ontzettend missen, maar ik hoop dat ik heel veel andere kinderen ga blij maken." Marthe ging tot enkele weken geleden nog naar school. "Dat dat nu gedaan is, vind ik niet zo heel erg", lacht ze.

"Ik vermoed dat we onze familie een tijdje niet meer gaan kunnen zien. Of toch niet in die mate zoals het vroeger was", zegt Hanne. "Maar we hebben elkaar en gaan elkaar dan ook superhard steunen. Het komt wel goed", besluit Marthe.