Kandidates Miss België wellicht niet naar Sharm el Sheikh

De kandidates van Miss België trekken voor hun traditionele voorbereiding en fotoshoots dit jaar wellicht niet naar Sharm el Sheikh. Er is veel onrust in de badplaats aan de Rode Zee in Egypte. Vorig weekend stortte een Russisch vliegtuig neer in de Sinaï, waarschijnlijk door een bom die zich in het vliegtuig bevond. Het toestel was vertrokken vanuit Sharm el Sheikh.

De schoonheidsprinsessen zouden donderdag vertrekken naar Sharm el Sheikh om zich voor te bereiden op de schoonheidswedstrijd, volgend jaar in januari. "We zijn aan het onderhandelen met Jetair om eventueel de bestemming te wijzigen naar Hurghada (een andere populaire badplaats aan de Rode Zee, n.v.d.r.)", laat voorzitster Darline Devos weten.

De kandidaat-missen blijven er al bij al rustig bij. "Ik krijg niet zo veel vragen", zegt Devos. "De meisjes hopen vooral dat de reis kan doorgaan. Maandag zullen we wel een oplossing hebben, maar ik denk dat Sharm el Sheikh sowieso geen optie meer is."