Man slaat buschauffeur en verwondt twee agenten in Antwerpen

Een 26-jarige man uit Zele is gisteravond in Antwerpen opgepakt omdat hij er een buschauffeur van De Lijn een slag zou hebben verkocht. Dat meldt de Antwerpse lokale politie. De verdachte verzette zich samen met zijn gezin tegen zijn arrestatie en bij die schermutseling raakten twee agenten lichtgewond. Een van de agenten moest voor verzorging naar het ziekenhuis en is voorlopig 10 dagen werkonbekwaam.

Het incident op de bus ontstond omstreeks 20.45 uur ter hoogte van de halte Nationale Bank op de Frankrijklei en was volgens de verdachte te wijten aan het rijgedrag van de buschauffeur en diens onbeleefde houding. Volgens de buschauffeur gaf de passagier hem tijdens een discussie een slag in het gezicht. De chauffeur had geen verzorging nodig en kon zijn weg voortzetten nadat de agressieve passagier met zijn gezin van de bus was gestapt. Hij gaf wel het signalement van de man door aan De Lijn.

Een interventieploeg van de politie trof de verdachte en zijn gezelschap aan op de Rubenslei en vroeg de man om mee te komen naar het politiekantoor om een verklaring af te leggen. De man verzette zich echter en ook de rest van zijn gezin liet zich volgens de politie niet onbetuigd. Alle betrokkenen sloegen tegen de grond en twee agenten raakten gewond. De verdachte kon uiteindelijk worden overmeesterd, hij zou geen verwondingen hebben opgelopen. De politie heeft de camerabeelden van de bus opgevraagd, mogelijk is het oorspronkelijke incident daarop te zien.