Muse pakt record in "De afrekening"

Muse staat deze week voor de vijftiende keer op de eerste plaats in "De afrekening" op Studio Brussel en dit met het nummer "Mercy". Daarmee heeft de Britse band een absoluut record te pakken. Dat was de voorbije zestien jaar in handen van dEUS voor "Instant street". Opvallend: de Antwerpse band duikelt "De afrekening" opnieuw binnen.

Vorige week heeft Muse al het record geëvenaard van veertien weken op de eerste plaats in "De afrekening" dat dEUS in 1999 stelde. Deze week doet de Britse band nog beter en eindigt hij voor de vijftiende keer op één met het nummer "Mercy".

Toch hoeft dEUS niet te treuren. De band moet zijn record voor "Instant street" dan wel afgeven, datzelfde nummer is deze week "De afrekening" opnieuw ingedoken en bekleedt daar de dertiende stek.

Hoogste nieuwkomer is Oscar and the Wolf feat. Tsar B met "Back to black", de soundtrack bij de film "Black" van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het nummer staat op plaats twintig.