Nog bijna 80.000 Russen vast in Egyptische badplaatsen

Er zitten nog 79.000 Russen vast in de Egyptische badplaatsen Sharm el Sheikh en Hurghada nadat een Russisch vliegtuig begin deze week is neergestort. Moskou stuurt vandaag 46 lege vliegtuigen naar Egypte om er toeristen te gaan ophalen en weer naar huis te brengen. Ook voor morgen zijn er nog eens 47 vluchten gepland.

Verschillende inlichtingendiensten vermoeden dat de crash van het Russische vliegtuig het gevolg is van een bom in het ruim van het toestel. Zolang er niet meer duidelijk is over de veiligheidssituatie ter plaatse hebben vele landen beslist om geen vluchten meer richting Sharm el Sheikh in te leggen.

Er bevinden zich momenteel nog 79.000 Russische toeristen in de regio. Die allemaal evacueren wordt voor Moskou geen sinecure. Voorlopig mogen Russische passagiers om veiligheidsredenen enkel handbagage meenemen, waardoor vele toeristen weigeren te vertrekken. Vandaag zijn alvast 46 vluchten naar Rusland gepland, ook morgen zouden 47 Russische vluchten Russen terughalen uit Egypte.