Parket onderzoekt kerosinelek in NAVO-pijpleiding in De Pinte

Het parket voert een onderzoek naar een kerosinelek dat gisteren ontdekt werd in een NAVO-pijpleiding in de Oost-Vlaamse gemeente De Pinte. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het is niet duidelijk hoe groot de vervuiling is in een beek en of het om kwaad opzet gaat.

De brandstof werd gisteren ontdekt in een beek langs de Deurlestraat op de grens van De Pinte en Nazareth. Het ging om een lek in een pijpleiding van het Central Europe Pipeline System (CEPS) van de NAVO, waardoor vooral kerosine naar militaire bases en luchthavens getransporteerd wordt.

Wanneer het lek ontstond is nog niet duidelijk, maar buurtbewoners zouden al enkele dagen geklaagd hebben over geurhinder. De brandweer, de Civiele Bescherming en de Belgian Pipeline Organisation, die deel uitmaakt van CEPS, zijn ter plaatse voor herstelling en opkuis. Het parket onderzoekt de zaak, maar wil in het belang van het onderzoek niet meer informatie geven.