Warmste novembernacht ooit

Afgelopen nacht was het 16,4 graden in Ukkel. Dat maakt het de warmste novembermaand sinds het begin van de waarnemingen. "Ik heb vannacht liggen zweten en dat had niet alleen met K3 te maken", zegt weerman Frank Deboosere op Radio 2.

"16,4 graden hebben we nog nooit meegemaakt tijdens een novembernacht", zegt Frank Deboosere. "In juli en augustus was het 's nachts soms kouder." De weerman heeft vergelijkende temperaturen uit het verleden gezocht, maar het dichtste dat hij vond was 14,5 graden. "En nu gaan we daar met twee graden over. Ik heb vannacht liggen zweten en dat had niet alleen met K3 te maken."

De temperaturen vandaag gaan richting 19 à 20 graden. Vanmorgen is het op veel plaatsen aan het miezeren, maar her en der komen er opklaringen door. Vanavond en volgende nacht wordt het zwaarbewolkt met mogelijk wat regen. In het tweede deel van de nacht komen er in het noordwesten landshelft opklaringen en vormt er zich lokale mist. De minima liggen tussen 10 en 13 graden.

Meest gelezen