Bus die kinderen vervoerde, helemaal uitgebrand: geen gewonden

In het zuidwesten van Frankrijk is brand uitgebroken in een bus die 39 kinderen vervoerde. Alle inzittenden konden het voertuig tijdig verlaten en er vielen geen gewonden, zo bericht de regionale krant Sud Ouest.

Het vuur ontstond rond 8.50 uur in de buurt van het dorp Etagnac. De bus vervoerde 39 jonge leden van een rugbyclub, van 8 tot 12 jaar oud, twee ouders en verschillende begeleiders. Toen enkele kinderen rook opmerkten in de bus en een van de begeleiders een dieselgeur waarnam, werd het voertuig geëvacueerd. Kort daarop vatte de bus vuur. Het voertuig brandde volledig uit. Ook een woning in de buurt raakte beschadigd. De kinderen en hun begeleiders werden opgevangen in een schooltje, en zullen met een andere bus naar hun bestemming worden gebracht.

Het incident komt er enkele weken nadat in de Franse regio Gironde bij een dramatisch busongeval nog een veertigtal mensen waren omgekomen.