Gunnar "Leatherface" Hansen is overleden

In de Amerikaanse staat Maine is Gunnar Hansen overleden. De van oorsprong IJslandse acteur is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Leatherface in de culthorrorfilm "The Texas chain saw massacre".

Hansen is gisteren in zijn huis in Maine overleden aan de gevolgen van pancreaskanker, zo meldt zijn agent. Hij werd 68.

In 1974 speelde hij de rol van Leatherface in "The Texas chain saw massacre", een seriemoordenaar die zijn naam dankt aan zijn gewoonte om de gezichten van zijn slachtoffers los te snijden en als masker te gebruiken.

De film van regisseur Tobe Hooper is uitgegroeid tot een ware culthorrorfilm. In de nasleep zijn liefst zes vervolgfilms gemaakt, het laatste in 2013 met "Texas chainsaw 3D".

Hansen laat zijn partner Betty Tower na. De twee vormden dertien jaar een koppel.