James Bond zegeviert in Amerikaanse bioscopen

De nieuwe Bondfilm "Spectre" heeft zoals verwacht korte metten gemaakt met de concurrentie bij de intrede in de Amerikaanse bioscopen. De nieuwe avonturen van de Britse geheime agent brachten in dit openingsweekeinde meteen 73 miljoen dollar (68 miljoen euro) in het laatje.
Image supplied by Capital Pictures. Capital Pictures provides access only and does not license the copyright in the image.

Met zo'n opbrengst is de prent van Sam Mendes - met opnieuw Daniel Craig in de hoofdrol - goed voor het op een na beste openingsweekeinde van een James Bondfilm in Noord-Amerika. Voorganger "Skyfall" uit 2013 leverde 88 miljoen dollar (82 miljoen euro) op.

Na Bond volgen antiheld Charlie Brown en zijn dromerige hondje Snoopy. Animatiefilm "The Peanuts movie", in een regie van Ice Age-cineast Steve Martino, leverde in het openingsweekeinde 45 miljoen dollar (42 miljoen euro) op.

"The Martian" met Matt Damon houdt in zijn zesde weekeinde stand op de derde plaats, met meer dan negen miljoen dollar (8,3 miljoen euro) inkomsten. In totaal bracht het sciencefictiondrama van regisseur Ridley Scott al bijna 200 miljoen dollar (186 miljoen euro) op.