Verbinding Brussel-Tallinn niet in gevaar door failliet Estonian Air

Het faillissement van Estonian Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland, heeft geen gevolgen voor de vluchten van Brussel naar Tallinn. De vluchten zullen in eerste instantie door een andere maatschappij worden uitgevoerd. Dat is vernomen van de woordvoerster van Brussels Airlines, dat ook tickets op die lijn verkoopt.

Tallinn besliste om een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij op te richten, Nordic Aviation Group (NAG). Die neemt zeker acht bestemmingen van Estonian Air over, onder meer de lijn Brussel-Tallinn. In eerste instantie zal de Sloveense maatschappij Adria Airways als operator optreden en haar infrastructuur ter beschikking stellen.

De vlucht (heen en terug) Tallinn-Brussel die vandaag gepland staat, gaat dus door. "Minder dan tien passagiers hebben een plaats op die vlucht via ons gereserveerd. Adria Airways heeft bevestigd dat het onze passagiers zal aanvaarden", aldus de woordvoerster van Brussels Airlines.