"Ik ga me natuurlijk mijn móéder herinneren"

In "Van Gils & Gasten" heeft Brick De Bois, de zoon van Dora van der Groen, gepraat over zijn pas overleden moeder. Hij drong er zelf op aan om dat te doen. "Waarom? Omdat ik vind dat ze dat verdient. Om wie ze was, en voor mij natuurlijk nog altijd is."

Brick De Bois is de zoon van Dora van der Groen en Wies Andersen. Hij ontleent zijn voornaam aan de theaterklassieker waarin het acteurspaar samen speelde, "Kat op een heet zinken dak" van Tennessee Williams. "Ik ben gemaakt op het moment dat ze dat toneelstuk speelden", glimlacht hij. Brick is de naam van het personage dat door zijn vader werd vertolkt.

De Bois zegt dat hij dankbaar is dat het afscheid van zijn moeder een langzaam proces was. "Ik koester het lange afscheid. Dat te hebben mogen meemaken, was een rijkdom voor mij."

Vanzelfsprekend zal Brick De Bois zich zijn móéder herinneren, niet (zozeer) de grote actrice die ze was voor het publiek. "Ik heb in het begin veel last gehad om haar te zien als die goede actrice die de mensen zagen, want voor mij was ze mijn moeder die komedie speelde. Natuurlijk heb ik dat gaandeweg wel leren appreciëren voor wat het was. En dat was niet gering."