Antwerpen opent rouwregister voor Dora van der Groen

De stad Antwerpen heeft een rouwregister geopend voor de zondag overleden Dora van der Groen. "Uit respect voor het werk van deze belangrijke Antwerpse actrice en docente", klinkt het. Het document zal vanaf morgen beschikbaar zijn aan de balie van het stadhuis op de Grote Markt.

Dora van der Groen overleed zondag op 88-jarige leeftijd en is bij het grote publiek vooral bekend van haar televisie- en filmrollen in onder meer "Wij, heren van Zichem", "Terug naar Oosterdonk" en "Pauline en Paulette".

In Antwerpen leidde ze vanaf 1978 de toneelafdeling van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, die in 2000 fuseerde met Studio Herman Teirlinck. Daar bleef ze nog tot 2009 lesgeven.

Antwerps schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) noemt van der Groen in een eerste reactie "een grote dame en jarenlang de bezielster van de toneelafdeling van het conservatorium" en stelt dat "Antwerpen met dank en weemoed afscheid neemt van een rasactrice".

De stad heeft een rouwregister geopend dat vanaf dinsdag beschikbaar is aan de balie van het stadhuis op de Grote Markt. Tot de dag van de begrafenis kan je er van 08.00 uur tot 17.30 uur terecht om een rouwboodschap achter te laten.