Finale "K3 zoekt K3" best bekeken VTM-programma in 20 jaar

Gemiddeld 1,7 miljoen Vlamingen hebben vrijdag op VTM naar de finale van "K3 zoekt K3" gekeken. Dat meldt de commerciële zender maandag. Volgens VTM is de show het best bekeken programma van de voorbije 20 jaar.

De show haalde 71,1 procent in de commercieel belangrijke doelgroep van 18- tot 54-jarigen. Volgens VTM ging het vooral om jonge mensen. Zo keek 76,4 procent van de 18- tot 44-jarigen. Op het einde van de show, op het moment dat de nieuwe K3 werd bekendgemaakt, piekte de show naar 1,9 miljoen kijkers.

Nog volgens VTM was "K3 zoekt K3" ook op Twitter erg populair. Met 170.000 verstuurde tweets op de dag van de finale was de show wereldwijd het op één na meest besproken onderwerp. Zaterdag werden ook nog eens 865.000 online video's van de show bekeken.