Gooik wil wifi installeren in lege kapelletjes

Het schepencollege van Gooik heeft vandaag beslist om de mogelijkheden en de kostprijs te onderzoeken van het installeren van wifi in de grotere kapelletjes op zijn grondgebied. Het voorstel was afkomstig van schepen Simon De Boeck (CD&V), die de suggestie op zijn beurt aangereikt kreeg van enkele studenten die onlangs Gooik bezochten in het kader van een studieproject.
De Woestijnkapel in Gooik

"Door wifi te voorzien in deze kapellen hopen we dat ze nog meer dan voorheen door passanten zoals wandelaars aangewend worden als rustpunt waar men bijvoorbeeld zijn mails kan bekijken, muziek beluisteren of kan uitzoeken of een café in de omgeving wel open is. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld ook tussen twee afspraken door gedurende enkele uren gebruikt worden als werkruimte", aldus De Boeck.

Gooik denkt in de eerste plaats aan de Woestijnkapel in de Woestijnstraat op de grens tussen Gooik en deelgemeente Strijland. "Deze kapel is ons eigendom zodat we niet zoals elders eerst moeten gaan praten met de eigenaar. In de kapel is er een voorportaal met plaats voor een tweetal mensen dat steeds open is voor het publiek. Als we zouden beslissen om de kapel volledig open te maken, is er een tiental plaatsen beschikbaar. We hopen iets dergelijks natuurlijk ook te kunnen doen in andere kapellen", zegt De Boeck.