Jetairfly cancelt alle vluchten naar Sharm el Sheikh tot 12/12

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly schort tijdelijk, tot en met 12 december, haar vluchten naar Sharm el Sheikh op. De maatregel volgt het negatieve reisadvies van Buitenlandse Zaken dat reizen naar de Egyptische badplaats sterk afraadt. De maatregel geldt voor alle reizen met Jetair, Sunjets.be en VIP Selection.
ImageGlobe

Klanten die voor de periode tot en met 12 december een vakantie of vlucht geboekt hadden zullen door Jetairfly of hun touroperator Jetair, Sunjets.be of VIP Selection gecontacteerd worden. Zij kunnen hun vakantie uitstellen, omboeken of annuleren met een volledige terugbetaling.

Jetairfly zal in een later stadium beslissen of het na 12 december de vluchten herneemt. De beslissing zal afhangen van het dan geldende reisadvies, klinkt het.

De luchtvaartmaatschappij blijft voorlopig wel vliegen op de badplaatsen Hurghada en Marsa Alam. De situatie daar wordt wel veilig geacht. Om die bestemmingen te bereiken vliegt echter Jetairfly niet over de Sinaïwoestijn.

Thomas Cook, dat zijn vluchten vorige week had geannuleerd tot 12 november, neemt morgen een beslissing over een eventuele verlenging. Woordvoerder Koen van den Bosch zegt dat Thomas Cook in elk geval niet op Sharm el Sheikh zal vliegen zolang het reisadvies van Buitenlandse Zaken dat afraadt.