Jordaanse politieman doodt twee Amerikanen en Zuid-Afrikaan

In Jordanië heeft een politieman minstens vijf mensen doodgeschoten nabij een politieschool. Onder de slachtoffers zijn twee Amerikanen, een Zuid-Afrikaan en twee Jordaniërs. Er zijn ook zeker vier gewonden, twee Amerikanen en twee Jordaniërs.

De Amerikanen waren in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington. De politieschool in Muwaqqar is een Amerikaans initiatief, waar ook veel politieagenten uit Irak en Palestina worden opgeleid. Jordanië voert een prowesterse koers en neemt deel aan de bombardementen tegen IS in Syrië en Irak.

De Amerikaanse president Barack Obama zegt dat de VS een grondig onderzoek voert naar de aanval. Wat de aanvaller bezield heeft, is nog niet duidelijk. De politieagent, die de rang van kapitein droeg, werd doodgeschoten nadat hij het vuur geopend had.