Kristel wordt de nieuwe manager van K3

Kristel Verbeke (39) is aangesteld als de nieuwe manager van de nieuwe K3. Vanaf april 2016 neemt ze achter de schermen de touwtjes in handen. "Ik zal Hanne, Klaasje en Marthe alles doorgeven wat ik geleerd heb", zegt Verbeke in een interview met Het Nieuwsblad.

Na zeventien jaar podiumervaring geeft Kristel Verbeke dan wel de fakkel door aan de nieuwe K3, volledig afscheid nemen doet ze niet. Na de afscheidstournee van de oude lichting in april zal ze Hanne, Klaasje en Marthe voltijds begeleiden.

De afgelopen dagen werd al gesuggereerd dat ze de nieuwe tourmanager zou worden. "Een tourmanager is iemand die je met het busje naar het optreden brengt, en die alle praktische zaken regelt. Daarvoor kan ik niet genoeg met een busje rijden, laat staan parkeren", zegt ze in Het Nieuwsblad.

"Ik word de manager van K3 en krijg de overkoepelende supervisie over alles, van interviewaanvragen over kleding tot decor en videoclips."

De opdracht zit haar als gegoten. "Ik heb regentaat gedaan, dus dat lesgeven zit er wel een beetje in. Alleen Karen, Kathleen, Josje en ik weten wat het is om een K3'tje te zijn, welke druk er op je schouders ligt om tijdens tachtig shows ten volle te presteren, wat het met je doet als je met je hoofd op de voorpagina van een krant staat. Dat kan ik hen doorgeven en ik ben blij dat Gert Verhulst mij daarin vertrouwt."