Obama heeft nu een "eigen" Facebookpagina

De Amerikaanse president Barack Obama voelt zich goed thuis op de sociale media en heeft nu ook een "eigen" Facebookpagina geopend, als President Obama. Net zoals elke andere Facebookgebruiker kan man Obama nu berichten sturen. In een uur kreeg "President Obama" meer dan 40.000 likes.

In zijn eerste post wendde hij zich per video tot de Amerikaanse natie, om meer begrip voor de klimaatverandering te vragen. Hij wil dat zijn dochters en later zijn kleinkinderen ook nog kunnen genieten van de heerlijke tuin rond het Witte Huis en de vele andere nationale parken.

Obama publiceerde op Facebook ook privéfoto's, bijvoorbeeld een foto van zijn huwelijk met zijn echtgenote Michelle uit 1992. Obama is sinds mei ook al actief op Twitter. Op Facebook onderhoudt zijn campagneteam al een fanpagina, als Barack Obama. Naar die pagina konden geen berichten gestuurd worden.