Opnieuw uitstel in zaak tegen cannabisboer Lagrou

De zaak tegen de West-Vlaamse "cannabisboer" Patrick Lagrou is opnieuw uitgesteld. Lagrou is vandaag voor de rechtbank in Ieper verschenen om zich te verantwoorden voor verduistering van in beslag genomen goederen. De verdediging bekwam uitstel omdat ze vinden dat eerst de zaak rond de cannabisplantages van Lagrou moet behandeld worden. Het proces wordt hernomen in februari volgend jaar.
LID SOFAM
Archieffoto

De zaak waarin Lagrou vandaag voor de rechter kwam, gaat over de verduistering van een tractor en ander landbouwmateriaal dat op 4 juni 2009 in beslag genomen werd bij de huiszoeking waarbij de grote cannabisplantage werd ontdekt. Lagrou slaagde erin om de spullen uit een verzegelde loods te halen en elders onder te brengen. Hij kreeg daarbij de hulp van een andere man uit Zandvoorde. Die moet zich mee verantwoorden. De speurders kregen lucht van de zaak en konden de goederen opsporen.

De cannabisboer kreeg eerder bij verstek vijf jaar effectief voor de cannabisplantage. Op dat moment bevond de man zich nog in Thailand. Bij zijn terugkomst in ons land werd hij niet alleen in de boeien geslagen in het kader van het verstekvonnis, maar ook voor het verduisteren van de landbouwgoederen. Lagrou kreeg na verzet te hebben aangetekend, opnieuw vijf jaar cel. Intussen ging hij ook tegen die uitspraak in beroep. Dat beroep wordt op 15 december in Gent behandeld.

Het is ook daarom dat de advocaten van Lagrou, Jef Vermassen en Sven Mary, uitstel vroegen in de verduisteringszaak. Volgens de verdediging kan men beide zaken immers niet los zien van elkaar. Wellicht zal er opslorping van straf worden gevraagd. Het openbaar ministerie verzette zich fel tegen een nieuw uitstel, maar de rechter kende het toch toe, weliswaar met tegenzin. Het proces zou nu op 9 februari moeten plaatsvinden.