Russische artiest sticht brand aan gebouw federale veiligheidsdienst

Een Russische artiest is opgepakt nadat hij brand had gesticht aan de deuren van het Loebjanka-gebouw in Moskou. Daar is de Russische federale veiligheidsdienst (FSB) gevestigd. De kunstenaar had zelf beelden van zijn daad online gezet. Hij is daarop gedurende enkele seconden zichtbaar, voordat er een agent aankomt.

Piotr Pavlenski is geen onbekende voor de Russische ordediensten. Hij werd al eens opgepakt toen hij zijn testikels op het Rode Plein vastnagelde.

Door brand te stichten aan het Loebjanka-gebouw wil hij aanklagen "dat de federale veiligheidsdienst terreur zonder einde gebruiken om hun macht te behouden". De FSB is de opvolger van de KGB, de Russische geheime dienst ten tijde van de Sovjet-Unie.

Pavlenski is naar het commissariaat gebracht voor verhoor.