Sang-Hoon Degeimbre van L'Air du Temps is chef van het jaar

Gault&Millau heeft Sang-Hoon Degeimbre van L'Air du Temps in Liernu (Namen) uitgeroepen tot chef van het jaar. Hof van Cleve van Peter Goossens voert samen met het Brusselse restaurant Bon-Bon de culinaire top aan. Beide restaurants krijgen een score van 19,5/20.

Sang-Hoon Degeimbre is volgens Gault&Millau op dit moment de dirigent van de Belgische gastronomie. "Enerzijds belichaamt hij de huidige trends, anderzijds is hij bereid zijn vaak hoogst persoonlijke interpretaties daarvan te delen", zegt hoofdredacteur Philippe Limbourg. L'Air du Temps behaalt een score van 18,5/20 in de ranglijst.

"Wanneer ik kook, ben ik eerlijk en oprecht, ik verwacht geen beloning, al is erkenning krijgen altijd aangenaam natuurlijk", reageert een tevreden Degeimbre. "Ik kook niet in functie van gidsen of klanten, maar werk vanuit mijn persoonlijkheid en besteed vooral aandacht aan techniek, de emotie en de producten."

Degeimbre is van Koreaanse afkomst. Sinds 1997 staat hij achter het fornuis van L'Air du Temps uit. In 2013 verhuisde het etablissement naar een oude boerderij in Liernu, waar de kok ook zijn eigen groenten, planten en kruiden kweekt. Onlangs opende hij een toegankelijker restaurant in Brussel, SAN, waar alle maaltijden in kommetjes en met een lepel worden geserveerd.

Jonge Topchefs

Gault&Millau zet ook enkele jonge chefs in de kijker. De jonge topchefs van het jaar zijn Marcello Ballardin van OAK in Gent, Cédric Delsaut van Bienvenue Chez Vous in Namen en Maxime Colin van Villa Lorraine in Brussel.

In Vlaanderen blijft Hof van Cleve de topper met vier koksmutsen en een score van 19,5/20. Het restaurant van Peter Goossens deelt net zoals vorig jaar zijn eerste plaats met Bon-Bon in Brussel.

Er zijn drie restaurants die een derde koksmuts krijgen: La Source in Lanaken, La Paix in Brussel en Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. De Villa in the Sky in Brussel maakt een opgemerkte entree in de gids met een score van 17/20.

De Belgische toprestaurants

 • Bon-Bon (Brussel): 19,5
 • Hof van Cleve (Kruishoutem): 19,5
 • Comme Chez Soi (Brussel) 18,5
 • Hertog Jan (Zedelgem): 18,5
 • In de Wulf (Dranouter): 18,5
 • L'Air du Temps (Liernu): 18,5

 

Gault&Millau is een toonaangevende restaurantgids. De restaurants worden bezocht door anonieme inspecteurs die een score geven op 20 punten. 

Themaprijzen

 • Gastheer van het jaar: Thomas Schmidt van Brasserie Boulevard (Sint-Martens-Latem)
 • Brasserie van het jaar: Silo's (Boortmeerbeek)
 • Beste gastro-bistro: Ogst (Hasselt)
 • Mooiste terras: Vivendum (Dilsem-Stokkem)
 • Beste wijnkaart: Roosenberg (Waasmunster)
 • Beste sommelier: Mathieu Vanneste van Hof van Cleve (Kruishoutem)
 • Beste dessert: Schone van Boskoop (Boechout)
 • Aziaat van het jaar: l'Esprit Bouddha (Gosselies)
 • Italiaan van het jaar: Lucana (Wanze)
 • Beste prijs/kwaliteit: Visbistro Mojo (Antwerpen), Wine Bar des Marolles (Brussel) en La Garrigue (Eghezée)
 • Ontdekkingen van het jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château), La Femme du Sommelier (Brussel) en Brasa (Knokke-Heist)