Staking bij Lufthansa treft 113.000 passagiers

Ook vandaag legt het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa het werk neer. Ruim 900 binnenlandse en internationale vluchten op drie Duitse luchthavens zijn geannuleerd. Zo'n 113.000 passagiers worden daardoor getroffen.

Het personeel van Lufthansa staakt al sinds vrijdag, met een korte pauze gisteren. Er wordt vandaag niet gewerkt op de luchthavens van Frankfurt, München en Düsseldorf.

Het is vakbond UFO die de stakingsactie organiseert, tegen de bezuinigingen bij Lufthansa. De vakbond is met name niet te spreken over de geplande verhoging van de pensioenleeftijd en wil overgangspremies voor vervroegd pensioen veiligstellen.

Vorige week donderdag liepen de gesprekken spaak. UFO is van plan om zeker tot het einde van deze week te staken, en dat roterend op verschillende luchthavens in Duitsland. Het zou meteen de langste staking uit de geschiedenis van Lufthansa worden. Dochtermaatschappijen zoals Germanwings en Eurowings zijn niet getroffen.

Ook morgen

De raad van bestuur bekijkt vandaag welke gevolgen ze zal geven aan de actie. In elk geval wil het bedrijf de gesprekken opnieuw oppikken.

Toch zal het cabinepersoneel ook morgen verder staken. In Frankfurt en München zullen, in tegenstelling tot vandaag, alleen de langeafstandsvluchten getroffen worden. In Düsseldorf omvat de actie ook de korte en middellange verbindingen.