Tunesië is eregast op 15e editie Winterpret in Brussel

Tussen 27 november en 3 januari staat de Brusselse binnenstad opnieuw in het teken van Winterpret. Met de keuze voor Tunesië als centrale gast wil de stad Brussel het democratische proces in het land aanmoedigen. Dat kondigden burgemeester Yvan Mayeur (PS) en schepen van Toerisme Philippe Close (PS) aan bij de voorstelling van het evenement.

"Met deze keuze wil de stad Brussel het democratische proces aanmoedigen dat vijf jaar geleden op gang kwam met de Jasmijnrevolutie en dat dit jaar bekroond werd met de Nobelprijs voor de Vrede. Het is bovendien een sterk signaal om het toerisme, de belangrijkste economische motor van het land, weer aan te moedigen", zei burgemeester Mayeur, in aanwezigheid van de Tunesische ambassadeur Nabil Ben Khedher.

Winterpret zal voor het eerst gedeeltelijk plaatsvinden op de uitgebreide voetgangerszone. In berbertenten en chalets op de Anspachlaan kunnen de bezoekers kennismaken met de Tunesische cultuur en culinaire tradities.

Daarnaast behoudt Winterpret de klassiekers van de vorige jaren. De kerstboom op de Grote Markt is dit jaar afkomstig uit Vielsalm in de Ardennen. Op het Sint-Katelijneplein komt een klank- en lichtspel dat geïnspireerd is op de wereld van schrijver Jules Verne en filmpionier George Méliès. En net als vorig jaar staat de ijspiste op het Muntplein.

Voor de 15e editie wordt het parcours uitgebreid naar de Henri Mausstraat en krijgen de centrale lanen, van het Rogierplein tot het Fontainasplein, een eigen lichtparcours.