Voormalig restaurant Jeroen Meus is failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Leuven heeft restaurant Ratata van de bvba Luzine failliet verklaard. De opvolger van Meus' voormalige toprestaurant in Leuven moest de deuren twee maanden na de opening al sluiten.

De rechtbank van koophandel opende het faillissement op aangifte van de bvba Luzine voor het restaurant met handelsnaam Ratata. De voorlopige datum van staking van betaling is vastgelegd op 29 oktober.

Met de aanvraag van het faillissement loopt het avontuur van de opvolger van Luzine ten einde nog voor het goed en wel begonnen was. Het restaurant werd uitgebaat door Didier De Roover, schoonbroer van Jeroen Meus. De zaak opende op 7 augustus maar ging midden oktober al dicht.

Het nieuwe concept zonder Meus was geen succes. De tv-kok was gedurende acht jaar het gezicht van het gastronomisch restaurant. Zijn vennoot De Roover koos voor een meer toegankelijke keuken met lagere prijzen.