"Waarom zouden wij iets kiezen als publiek pertinent iets anders wil?"

"Dit succes kun je hopen, maar mag je niet verwachten", zegt Studio 100-topman Gert Verhulst over de zoektocht naar K3 die massaal veel mensen de afgelopen weken in de ban hield. Hij reageert ook op de kritiek dat Studio 100 met de keuze voor een weinig verrassend trio kansen heeft gemist om een diverser beeld te laten zien.

Marthe, Hanne en Klaasje: ze klinken gewoon Vlaams en Hollands en dat zijn ze ook. De zoektocht naar een nieuw K3 oogstte niet alleen een gigantisch succes, maar ook de nodige kritische kanttekeningen. Had Studio 100 niet de kans moeten grijpen om het trio wat diverser, kleurrijker, gedurfder te maken?

"We hebben de wedstrijd opengesteld voor iedereen", beklemtoont Verhulst. "Er zijn 6000 inschrijvingen binnengekomen, maar er hebben zich bijzonder weinig allochtone meisjes aangeboden". Hoe dat komt, daar kan de Studio 100-topman geen antwoord op geven.

Ook de beweringen dat "K3 zoekt K3 doorgestoken kaart zou zijn geweest, of dat de jury te veel gewicht in de schaal legde, zijn volgens Verhulst volkomen onterecht. "Het publiek heeft exact dezelfde keuze gemaakt als de jury, met een zeer grote voorsprong. Bijna heel de reeks lang zaten we op dezelfde lijn met het publiek. Wat zouden wij eraan hebben om voor een groep te kiezen als we pertinent weten dat de mensen iets anders willen?"

"En Kathleen? Ik heb haar echt gemist"

Tot slot kreeg Gert Verhulst nog een derde kritische bemerking voorgelegd, geopperd door presentatrice Britt Van Marsenille, die ook aan tafel zat. Zij wou weten waarom Kathleen, die tien jaar lang de blonde van K3 is geweest, nauwelijks werd vernoemd in "K3 zoekt K3". "Ik vond dat zo jammer. Ik heb haar echt gemist", zei ze.

"Wij ook, wij vonden dat ook jammer", repliceerde Verhulst. "Maar het kon niet anders. Maar daar kan ik niet over uitweiden, dat is interne keuken."