Benedict Cumberbatch krijgt lintje van Queen

De Britse acteur Benedict Cumberbatch heeft een lintje gekregen van koningin Elizabeth. Hij ontving de Commander of the British Empire award (CBE) voor zijn bijdrage aan de beeldende kunst en zijn liefdadigheidswerk.

De 39-jarige acteur van o.a. "The imitation game" en "Twelve years a slave" gaf toe dat hij zich vooraf best zenuwachtig voelde. "Dit is fantastisch, maar toch ook zenuwslopend. Je kunt je hier niet echt op voorbereiden."

Toch was hij zeer vereerd met de onderscheiding. "Het was de eerste keer dat ik de koningin ontmoette. Van haar deze onderscheiding te krijgen was heel bijzonder."

Cumberbatch werd dus niet alleen gehuldigd voor zijn filmcarrière, maar ook voor zijn inzet voor goede doelen. Zo zet hij zich in voor de Syrische vluchtelingen, voor wie hij geld inzamelt.