Brand in Gents appartementsgebouw waarschijnlijk aangestoken

De brand in afgelopen nacht heeft gewoed in een appartementsgebouw in Gent is volgens de eerste vaststellingen van de branddeskundige aangestoken. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Een ruzie tussen de bewoners in het gelijkvloerse appartement ligt mogelijk aan de basis van de brand.

Het vuur brak omstreeks 3 uur uit in een appartementsgebouw in de Kikvorsstraat. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Het medisch interventieplan werd van kracht en een veertigtal bewoners moest geëvacueerd worden. Enkele mensen werden bevangen door de rook, maar ze raakten niet ernstig gewond.

De brand ontstond in een appartement op het gelijkvloers. Het parket stelde een branddeskundige aan. "Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige gaat het om een aangestoken brand. Mogelijk ligt een ruzie tussen de personen die in het gelijkvloerse appartement verbleven, aan de basis van de feiten", zegt het parket, dat de zaak onderzoekt. Het appartement op het gelijkvloers is onbewoonbaar.