Ritje met winkelkar wordt Zweedse man fataal

Bizar "verkeersongeval" in Australië: twee mannen reden in een winkelkarretje een steile helling af en botsten met een snelheid van 80 kilometer per uur tegen een auto. Een van de twee mannen overleefde de knal niet.

De twee mannen van 28 troffen het winkelkarretje even na middernacht op straat aan in Randwick, een buitenwijk van Sydney, zo schrijven lokale media. Ze vonden er niets anders op dan in het karretje te kruipen en een steile helling af te zoeven.

Volgens de politie haalde de kar op bepaalde momenten snelheden tot 80 kilometer per uur. Het avontuurlijke ritje kende echter een luguber einde. Het karretje botste tegen een auto die uit de andere richting kwam. Een van de twee mannen werd uit het karretje gekatapulteerd en viel op de rand van het trottoir.

De tweede man overleefde de klap, maar ligt in het ziekenhuis. De man wacht mogelijk een stevige straf. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.

De politie spreekt van een "zeer tragisch" ongeval. "Jammer genoeg weten we allemaal hoe winkelkarretjes werken, ze zijn heel moeilijk te controleren."