Seattle ruimt na 20 jaar "muur van kauwgom" op

Seattle, een stad in het noordwesten van de VS, is een attractie armer. De "kauwgommuur" moet eraan geloven. Twintig jaar lang hebben passanten en toeristen hun kauwgom op enkele muren aan Pike Place Market geplakt. Nu vinden de markthouders het welletjes geweest.

"Dag kauwgommuur, we zullen je missen", schreef een liefhebber van de attractie gisteren op een briefje. Uiteraard vastgeplakt met een gebruikte kauwgom. Het is een van de honderden berichten op de plakkerige bezienswaardigheid.

Vandaag zijn schoonmakers begonnen met de afbraak. Die zou drie dagen in beslag nemen. Niet verwonderlijk, als je weet dat er wellicht om en bij de 1 miljoen kauwgommen aan de muur hangen. "Ik hoop dat de inwoners van Seattle mij nu niet haten", reageerde de baas van de schoonmaakploeg.

De markthouders van Pike Place en ook de schoonmakers maken zich geen illusies. Na de schoonmaak zullen mensen gauw weer hun plakkerige goedje aan de muren hangen. Tot over 20 jaar dus, voor een nieuwe schoonmaak.

lees ook