Thomas Cook schrapt alle vluchten naar Sharm el Sheikh tot 18/12

Thomas Cook schrapt alle vluchten naar Sharm el Sheikh in Egypte tot en met 18 december. Dat heeft de touroperator vandaag laten weten. De vluchten naar de andere vakantieregio's aan de Rode Zee gaan wel gewoon door.

Volgens Thomas Cook zit de maatschappij hiermee op één lijn met het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat raadt alle reizen naar Sharm el Sheikh tijdelijk af.

De luchtvaartmaatschappij gaat klanten die voor 18 december wilden afreizen persoonlijk contacteren om alternatieven te bekijken. Zij zullen kosteloos kunnen omboeken naar een andere bestemming, of hun reis annuleren met volledige terugbetaling van de reissom.

Klanten die ter plaatse zijn, kunnen hun vakantie gewoon voortzetten en zullen volgens hun normale vakantieschema terugkeren naar België. Voor de retourvluchten uit Sharm el Sheikh blijven bijzondere veiligheidsmaatregelen gelden. Zo vliegt de maatschappij niet meer over de Sinaï-woestijn en wordt er een speciaal team van veiligheidsagenten met explosievenhonden meegestuurd, zodat enkel eigen mensen de finale check van de bagage uitvoeren.

Thomas Cook Airlines blijft de situatie op de voet volgen en zal in functie van het advies van Buitenlandse Zaken zijn positie opnieuw bepalen.