"Slechts" 14 likes? Mannequin scheldt volgers op Instagram de huid vol

Het Australische model Cassi Van Den Dungen krijgt op de sociale media de wind van voren nadat ze haar volgers op Instagram de huid heeft vol gescholden omdat ze "slechts" 14 likes had gekregen voor één van haar posts. Zelf spreekt ze van een "verkeerde interpretatie".

"Say yes to news adventues" ("Zeg ja tegen nieuwe avonturen"). Die boodschap plaatste Van Den Dungen eind oktober op Instagram, samen met enkele hashtags als #RoadTrip die lieten uitschijnen dat ze een reisje zou maken.

Groot was de ontgoocheling van het Australische model toen ze eergisteren thuiskwam en vaststelde dat de post haar "slechts" 14 likes van haar volgers had opgeleverd. De 23-jarige vicelaureaat van "Australia's next top model" van zes jaar geleden kroop prompt in haar pen om haar teleurstelling duidelijk te maken.

"Na een fantastische reis zie ik dat ik slechts 14 likes heb gekregen voor mijn post over nieuwe avonturen", klaagt ze. "Dat is het laagste aantal dat ik ooit heb gekregen op Instagram. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk overstuur ben. Het betekent ofwel dat mensen niet willen dat ik nieuwe avonturen beleef of dat ze niet van nieuwe avonturen houden. Hoe dan ook, het enige wat ik mensen te zeggen heb die mijn post niet hebben geliket en niet van plezier houden: YOU ALL SUCK!"

Zo weinig likes ze kreeg voor haar oorspronkelijke post, zo heftig zijn de reacties op haar uithaal naar haar volgers. Zowel op Instagram als op andere sociale media slingeren ze haar grove verwijten naar het hoofd.

Geschrokken van alle commotie heeft Van Den Dungen inmiddels een boodschap op haar Facebookpagina geplaatst waarin ze haar post op Instagram in de juiste context poogt te plaatsen. Ze beweert dat ze bij wijze van grap en met een knipoog naar haar volgers uithaalde. Bovendien viseerde ze naar eigen zeggen niet de mensen die haar post niet hebben geliket, maar wel de mensen die "niet van plezier houden". Ze meent dan ook dat haar post "verkeerd is geïnterpreteerd".

De rel rond Van Den Dungen volgt een dikke week na de ophef rond de Australische tiener Essena O'Neill die haar lucratieve carrière als "perfecte meisje" op YouTube en andere sociale media stopzette omdat ze de oppervlakkigheid niet meer aankon.

lees ook