Belg werkt meer calorieën naar binnen dan Amerikaan

Niet de Amerikanen, zoals wel eens wordt gedacht, maar de Oostenrijkers en de Belgen werken dagelijks de meeste calorieën naar binnen. Dat blijkt een studie van Recoverybrands, een online platform dat onderzoek doet naar verslavingen. De studie is gebaseerd op cijfers van de OESO.

De studie gaat het calorieverbruik na in de periode 2004 tot 2013. De Oostenrijkers blijken het volk te zijn dat per dag de meeste calorieën consumeert: 3.769 per persoon per dag. Met de Belgen is het niet veel beter gesteld: ons land prijkt op de tweede plaats.

Het calorieverbruik in Amerika, zeker de VS, en de meeste Europese landen is bovengemiddeld, al zijn er binnen Europa ook landen die opvallend bescheiden eten, zoals Nederland en Zweden.

Opvallend is ook dat Belgen en Amerikanen weliswaar ongeveer hetzelfde aantal calorieën naar binnen werken, maar dat het aantal obese Amerikanen (meer dan 1 op 3) toch beduidend hoger ligt dan het aantal Belgen met zwaar overgewicht (1 op 10).

In landen waar een kleiner aandeel van het inkomen wordt besteed aan voedsel, eten mensen juist meer calorieën; Maar overal in de wereld is het calorieverbruik tussen 1961 en 2011 fors toegenomen. Volgens de onderzoekers komt dat onder andere doordat we meer uit eten gaan, en doordat de porties in restaurants bovendien veel groter zijn geworden.

Meest gelezen