Filmzaal ontruimd na tumult bij vertoning "Black"

De avondvoorstelling van de film "Black" in Kinepolis Brussel is stopgezet nadat er bij de vertoning van 17 uur problemen en schermutselingen waren in en rond het bioscoopcomplex. Dat meldt Kinepolis. De oorzaak was niet de inhoud of de thematiek van de film, maar wel de grote belangstelling bij te jonge toeschouwers.

"Black", de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilal Fallah vertelt over de liefde tussen twee jongeren uit rivaliserende bendes in Brussel. De film, die vandaag voor het eerst in de zalen kwam, draagt een 16-pluslabel.

"Bij de vertoning van 17 uur daagden ook veel jongeren onder de 16 jaar op die de film wilden zien", zegt Kinepolis-woordvoerster Anneleen Van Troos. "Sommigen zijn in de buurt van het complex blijven rondhangen. Anderen hebben een ticket gekocht voor een andere film. Een aantal jongeren zijn met dingen beginnen gooien en er is wat over en weer geroepen. Als gevolg daarvan voelde het publiek in de zaal zich niet meer veilig. Daarom hebben we op een gegeven moment beslist om de zaal te evacueren."

Ook een aanpalende filmzaal werd ontruimd, waarna de relschoppende jongeren voor het bioscoopcomplex de politie een tijdje bestookten met projectielen. Daarbij vielen evenwel geen gewonden. Ook werd er niemand opgepakt, zo meldt de Brusselse lokale politie.

Kinepolis besliste wel de vertoning van 19.45 uur te annuleren en de politie is nog steeds aan het bioscoopcomplex aanwezig om een oogje in het zeil te houden. "Morgen bekijken we de situatie en beslissen we welke bijkomende maatregelen we eventueel nemen", aldus nog Anneleen Van Troos.