Nederlandse "Man bijt hond" zamelt genoeg geld in en gaat door op internet

De Nederlandse versie van het Woestijnvis-programma "Man bijt hond" zal begin volgend jaar opnieuw te bekijken zijn, zij het op het internet in plaats van op televisie. Er is genoeg geld ingezameld om een doorstart mogelijk te maken, zo laat het actiecomité Red Man Bijt Hond weten.

Het programma "Man bijt hond" was op vrijdag 2 oktober na 16 jaar voor het laatst te zien op de Nederlandse televisie. Enkele oud-medewerkers van het programma vonden dat duidelijk spijtig en begonnen een crowdfundingactie. 99.000 euro was er nodig om voort te kunnen gaan.

Met succes. In anderhalve maand tijd leverde de actie 99.1186 euro op. Volgens de makers genoeg om "drie, vier of vijf maanden" voort te kunnen werken. 

"Paar items per week"

"We starten met met een paar items per week en hopen dat steeds verder uit te bouwen. We gaan ons best doen om nog meer bedrijven te vinden die het programma willen sponsoren of die - bescheiden - op de site willen adverteren. Zo is het mogelijk om het lang vol te houden", staat te lezen op de website.

Volgens de initiatiefnemers is het bovendien "niet ondenkbaar" dat het programma ooit weer op tv te zien zal zijn. "Er zijn partijen geïnteresseerd en er zou een versie van het programma op een digitaal kanaal kunnen verschijnen. Niet in januari, maar wel in de loop van 2016." 

"Man bijt hond", een productie van productiehuis Woestijnvis, was bij ons jaren te zien op de VRT en later een tijdje op Vier. De Nederlandse versie liep sinds 1998 op de NCRV.