Politiemannen gewond bij aanrijding in Beernem

In de buurt van Beernem zijn twee politiemannen zwaargewond geraakt toen ze werden aangereden door een autodief. Een van hen is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Tijdens zijn vlucht veroorzaakte de dief nog een tweede ongeval.

De auto, een BMW, was gisteren in de loop van de dag gestolen in Gent. De dief vluchtte ermee naar Beernem, zo'n 30 kilometer verderop. Agenten merkten het voertuig geparkeerd langs de weg op, zonder inzittenden. Toen de dief, samen met twee kompanen terugkwam, is er een schermutseling ontstaan. De dief reed op de twee politiemannen in. Daarbij raakte een van hen zwaargewond, maar hij is niet in levensgevaar.

De autodief en de twee handlangers zijn dan in aparte wagens weggevlucht. Bij een inhaalmanoeuvre botste de dief op een tegenligger. Ook die bestuurder is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De dader is te voet verder gevlucht.

Enkele uren later besloten de twee handlangers toch naar de politie te stappen. De identiteit van de dief is bekend en de zoektocht naar de man is volop bezig.