Republikeinen jennen journalisten met opmerkelijk wifipaswoord

In Milwaukee in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft gisteravond opnieuw een debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten plaatsgevonden. Aanwezige journalisten die een wifiverbinding wilden maken, moesten een wel heel bijzonder paswoord intikken.

Het was al het vierde tv-debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten, gisteravond in Milwaukee. Inhoudelijk zindert vooral het hevige verzet na van verschillende kandidaten, vastgoedtycoon en miljardair Donald Trump voorop, tegen de verhoging van het minimumloon.

De meest opvallende zin van de avond, werd evenwel niet uitgesproken, maar wel getikt. Verslaggevers en journalisten die een wifiverbinding wilden maken, moesten immers het paswoord "StopHillary" intikken, een verwijzing naar de populaire Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton.

Met het paswoord wilden de Republikeinen wraak nemen op de mainstreammedia die volgens hen een dubbele moraal hanteren waarbij ze overdreven veel aandacht aan Clinton zouden schenken en de conservatieve (Republikeinse) kandidaten zouden negeren. Op haar website pakt de Republikeinse partij dan ook triomfantelijk uit met het paswoord dat ze journalisten gisteravond oplegde.